21 Eylül 2013 Cumartesi

Dr Hüseyin Güzeloğlu nun önsözü



Sayın Dr.Hüseyin Güzeloğlu, ekibimizin Kardiyoloji uzmanı
Uzun yıllar Türkiye’de erişkin kardiyolojisi alanında hizmet vermiş  çok saygıdeğer büyüğümüz, şu halen hastanemizde tüm çalışmalarımızda bize destek olmakta bilgi ve deneyimlerinden faydalanmaktayız. Dr. Hüseyin Güzeloğlu’nun önsözü ile yayın hayatımıza başlayarak herkesin burada bilgilerini paylaşarak daha aktif ve başarılı çalışmalara imza atacağını ümit ediyoruz.

 BEBEKKALBİ Hakkında
Hiç şüphe yok ki tanrı her şeyi bilerek , düşünerek , özenerek yaratır. Her organın her hücrenin kendine özgü bir nedeni  kıymeti vardır. Dünyada tek olan her şey kıymetlidir. İki elimiz , iki ayağımız, iki gözümüz , iki kulağımız , iki ayağımız , iki akli görevimiz , iki böbreğimiz vs. vardır. Bunlardan biri diğerinin yerini alabilir ama vücudumuz öyle tek bir organ vardır o da kalbimizdir . Onun tekliği kıymetinin ve gördüğü işin büyüklüğünden gelir. Hayata başlamasının ilk habercisidir  o bir motordur bir elektrik santralidir her tarafı besleyen bir gıda fabrikasıdır. Durmadan dinlenmeden gece demeden gündüz demeden çalışan tek organdır.
Yapısı da diğerlerinden farklı olup her koşulda her zaman kendi kendine iş gören bir işçidir. Kimseden emir almaz kimsenin sözünü dinlemeden büyük bir sabır ve olgunluk içinde işini görür. O hayatın ilk habercisidir hayata gözünü açacak olan çocuğunuzun varlığını eşinizin karnını dinlettiğinizde bir tık tıkı işittiğinizde inanır ve hatta bu inacınız size sevinçten çılgına çevir. O tık tıkın bittiği anda da  yine çılgına dönersiniz. Zira o artık yoktur. Sadece tanrı tarafından öyle bir muhafız altına alınmıştır. Her tarafa kasılan bir kas sistemi onun dışına tekrar bir zarla kaplanmış ambalajlanmış bir zardan onunda dışında tekrar rahat hareket edebilmesi için bir su torbasına alınmıştır. Torbanın dışına da tekrar bir zarla kaplanmış ve göğüs boşluğunu iki  akciğerinin hava yastığı ile muhafaza edilmiştir. Dışına da demir parmaklıklar misal kaburga kemikleriyle muhafaza edilmiş bir organ ..........
Bu neyi ifade eder, bu onun nedenli önemli organ olduğunu, hayatın  onunla başladığını onun durmasıyla hayatın durmasını. Sadece madde olarak değil manevi alemde konusu olmuş bir yapı. En çok sevdiğiniz kimseye sen benim kalbimdesin deriz. Yani o sevginizin sembolüdür o şiirleriniz ilham kaynağı şarkılarınızın sözleri, duygularınızın ifadesidir. Aşkınızı ifade eden ağaçlara kazınan resimlerle karşınızdakine mesaj yollayan bir amblemdir  sazınızın mızrabıdır.
Sen en kıymetli şeyini onun içinde saklarsın. Kalbimin sahibi sensin derken sevginin ne demek olduğunu anlarsın. Tekbir cümle ile işte hayatın ilk belirtisi olan kalbin sesi olan onun ritmini değerlendirmek çok önemlidir.
Bizler bu çalışmayı daha anne karnında yapabilmek için onun ritmini tespit edip hayata sağlıklı bir canlı getirebilmek için anne karnında bebeği sesini ritmini tespit etmek istedik. Böyle bir yöntemin varlığını duyurmak için bu web sayfasını sizlere hazırladık.
Dilerim yardımcı oluruz.
Dr. Hüseyin Güzeloğlu
Kardiyoloji Uzmanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder